Nishikidori - Veganiškas Yuzu Ponzu sojos padažas su yuzu citrina
Nishikidori - Veganiškas Yuzu Ponzu sojos padažas su yuzu citrina
Yuzu ponzu yra japoniškas prieskoninis padažas, paprastai gaminamas iš sojos arba tamari padažo, citrusų sulčių, mirino, katsuobushi (vytinto tuno drožlės), jūros dumblio kombu ir ryžių acto.
170 ml
Skaityti daugiau7
Nishikidori - Veganiškas Yuzu Ponzu sojos padažas su yuzu citrina
Siūlomo ponzu padažo sudėtyje nėra jokios gyvulinės kilmės produktų, nei priedų, nei dažiklių. Tai gaivaus skonio padažas, pasižymintis itin vaisinėmis natomis ir yuzu citrinos sulčių kvapu.
Kilmės vieta: Nagasakis, Japonija
Sudedamosios dalys: sojos padažas koikuchi ir sojos padažas usukuchi (soja, kviečiai, druska, gliukozė, alkoholis), actas, cukrus, vanduo, 7 % yuzu citrinos sulčių, ryžių vyno pagardas mirin, mielių ekstraktas.
Labai mėgstamas gardinant sašimius, šiabu šiabu, mėsos ar žuvies tatakius, japoniškus koldūnus gyoza, šaltus makaronus somen, tempurą...
Ponzu gali būti ir nuostabus marinatas ar padažas salotoms. Jūros dumbliai kombu ponzu padažui suteikia umami skonį, kaip ir dašiui, citrusų sultys ir actas papildo rūgštumu, o sojos padažas suteikia sūrumo.
Žodis "ponzu" japonų kalba reiškia "rūgščios spaustos apelsinų sultys". Pats žodis kildinamas iš nyderlandų kalbos žodžio "pons", kuris reiškia "punšas" ir kuriam vėliau prigijo ponsu reikšmė "sumaišytų ingredientų gėrimas". Galiausiau galūnė "su" buvo pakeista į "zu", kurios reikšmė yra "actas".
Laikymo sąlygos: atidarius laikyti šaldytuve
Platintojas: Nishikidori, 140 rue Georges Guynemer - BP 40261, ZAC de l'Aéropôle - 44150 Ancenis, Prancūzija
- Energinė vertė
- 92 kcal / 389 kJ
- Baltymų
- 4,1 g
- Riebalų
- 0,3 g
- - iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių
- 0,01 g
- Angliavandenių
- 18,8 g
- - iš kurių cukrų
- 16,8 g
- Druskos
- 7,712 g