

90% cabernet franc 10% grolleau
13 % alk. 0,75 l
Skaityti daugiauVynuogių veislė: 90% cabernet franc 10% grolleau
Dirvožemio tipas: molingas smėlingas ant nuosėdinės skalūninės dirvos
Vynuogių amžius 30 metų SOMNAMBULE
Vynuogių auginimo kultūra: nereikalingų pumpurų pašalinimas, lapų nuskabymas pavasarį. Apdirbama žemė ir takeliai tarp vynuogienojų eilių. Šie darbai skatina gilesnį vynmedžių įsišaknijimą ir augalo atsparumą vandens pertekliui ar, priešingai, trūkumui.
Derlius: derlius renkamas į ažūrines (perforuotas) dėžutes, talpinančias po 12 kg Likus kelioms dienoms iki derliaus ėmimo, mes apeiname vynuogynus ir pašaliname pažeistas vynuogių kekes, tad derliaus nuėmimo metu telieka surinkti tobulai sveikas vynuogių kekes. Taip galime visą energiją skirti grynam derliaus rinkimui, negaištant laiko perrenkant.
Vyno gamyba: 15 dienų vynuoges maceruojame su visomis šakelėmis (koteliais). Betoniniuose rezervuaruose fermentacija vyksta tik su natūraliai susidariusiomis mielėmis. Rezervuare brandinimas trunka apie 6 mėnesius.
Degustacija
Spalva: rubino raudonumo spalva.
Kvapas / Nosis: išraiškingas ir malonus, pasižymintis raudonųjų vaisių natomis. Ypač išsiskiria braškių ir juodųjų serbentų aromatai. Burnoje aiškiai jaučiamas lengvumas ir švelnumas (apvalumas). Išlieka turtingas ir intensyvus juodaisiais serbentais ir juodosiomis vyšniomis pasižymintis poskonis.
Kulinariniai deriniai: ožkos pieno sūriai, stirniena, sraigės česnakiniame svieste su petražolėmis, apkepti grybai...
Vyndarys: Le Fief Noir, 6 bis Rue du Bon Repos, 49750 Val-du-Layon, Prancūzija.
Jums taip pat gali patikti