

AOP Anjou Villages
50% cabernet franc, 50% cabernet sauvignon
13,5 % alk., 0,75 l
Skaityti daugiauVynuogių veislė : 50% cabernet franc, 50% cabernet sauvignon
Dirvožemio tipas: molingas smėlingas ant nuosėdinės skalūninės dirvos
Vynuogių amžius 35 metų
Vynuogių auginimo kultūra: nereikalingų pumpurų pašalinimas, lapų nuskabymas pavasarį. Apdirbama žemė ir takeliai tarp vynuogienojų eilių. Šie darbai skatina gilesnį vynmedžių įsišaknijimą ir augalo atsparumą vandens pertekliui ar, priešingai, trūkumui.
Derlius: derlius renkamas į ažūrines (perforuotas) dėžutes, talpinančias po 12 kg Rinkdami derlių atrenkame visiškai sunkusias vynuogių kekes, tikslas yra atrinkti prinokusias ir sveikas (nei vienos grybeliu "Botrytis" užkrėstos (paveiktos) vynuogės) vynuoges.
Vyno gamyba: maceracija vyksta vieną mėnesį su natūraliai susidariusiomis mielėmis. 12 mėnesių 2/3 derliaus brandinama statinėse, o 1/3 derliaus - molinėse talpose.
Degustacija
Spalva: intensyvi raudona su čerpių raudonumo atspindžiais.
Kvapas: prinokusių vaisių ir prieskoninės gvazdikėlių natos.
Skonis: burnoje tirpsta šilkiniai taninai ir ilgai išlieka kremine tekstūra pasižymintis poskonis.
Kulinariniai deriniai: burgundiškai ruoštos jautienos terinas, avienos kumpis, sūris Rocher nantais
Vyndarys: Le Fief Noir, 6 bis Rue du Bon Repos, 49750 Val-du-Layon, Prancūzija.
Jums taip pat gali patikti