

Saugoma kilmės vietos nuoroda (A. O. C.) Côtes du Roussillon Villages Les Aspres
Vynuogių veislės: Mourvèdre (dominuojanti), Syrah, Grenache.
Dirvožemis: molingas - kalkakmenio.
Mikroklimatas: vynuogynai driekiasi 100 metrų aukštyje į pietvakarius.
Fermentacija: prieš fermentaciją atliekamas šalto maceravimo procesas (4 dienos) su visišku perpylimu į kitą talpyklą, vėliau vynas fermentuojamas 24 °C temperatūroje taikant "bâttonage" metodą be perpylimo.
Brandinimas: spalio viduryje vynas išpilstomas į statines malolaktinei fermentacijai, vėliau 12 mėnesių brandinamas naujose 225 l statinėse su vidutiniu šildymu.
Potencialas: ilgas išlaikymas, 20 metų ir daugiau...Mourvèdre to verta!
Patarimas: dekantuoti prieš patiekiant. Patiekite atšaldytą iki 16 °C temperatūros didelėse taurėse. Puikiai tiks mėgaujantis rudeniškais katalonų virtuvės patiekalais.
"Vedinas kultūrinio ir vidinio poreikio dalintis, 2008-aisiais apsisprendžiu perimti Mas Bécha vyndarystės ūkį. Mas Bécha - tai 25 ha ekologiškas vynuogynų ūkis, kurio laukai driekiasi Aspres vietovėje, biologine įvairove turtingoje terroir.
Esu tvirtai pasiryžęs išaukštinti visą šių vietovių terroir grožį ir ypatingumą savo rūsiuose kurdamas šiuolaikiškus ir subalansuotus, bet, svarbiausia (!) malonumą teikiančius vynus", - Charles Perez.
Vynas išpilstytas vyndario Charles PEREZ ūkyje domaine du Mas Bécha, Prancūzija
Jums taip pat gali patikti