Vin de Tahiti - Baltasis vynas BLANC DE CORAIL 2023 - 12 %, 0,75 l

Vins_de_Tahiti_Baltasis_vynas_BLANC_DE_CORAIL_12_%_0,75_l
  • Vins_de_Tahiti_Baltasis_vynas_BLANC_DE_CORAIL_12_%_0,75_l
  • Vins_de_Tahiti_Baltasis_vynas_BLANC_DE_CORAIL

Vin de Tahiti - Baltasis vynas BLANC DE CORAIL 2023

Carignan Rouge, Italia, Muscat de Hambourg vynuogių veislės

12 % alk. tūrio

0,75 l

Skaityti daugiau
02223 01
17
39,00 EUR
Kiekis

Vin de Tahiti - Baltasis vynas BLANC DE CORAIL 2023 - 12 %, 0,75 l

Tuamotu salyne, Rangiroa atole, besidriekiančiame toliau nei penki tūkstančiai kilometrų nuo artimiausio žemyno, štai kur gimsta taurieji Taičio vynai Vin de Tahiti. Gaminamas pagal protėvių sukauptą vyndarystės patirtį, šis unikalus ir nepaprastas vynas yra kruopščių ir uolių paieškų, paremtų stebėjimu ir prisitaikymu prie saugomos ir retos ekosistemos,  vaisius.

Ant koralinių rifų pagrindo dirvožemio, praturtinto natūraliu, daugiausia iš dumblių ir susmulkintų vynmedžių šakelių sudaryto komposto, papajų lapijos ir tiaros apsaugoti nuo jūrų potvynių, su pagarba gamtai puoselėjami auga vynuogienojų ūgliai. Du kartus per metus renkamas derlius - žiemą ir pietų pusrutulio vasarą - puikiai charakterizuoja įprastą tropikų žemdirbystės ritmą. Dvylika valandų per dieną saulės spinduliuose besimaudydamos vynuogės vynui suteikia su niekuo nepalyginamą kompleksišką charakterį.

DERLIAI: rankų darbas, labiausiai sunokusių vynuogių atranka 2 kartus per metus renkamas derlius - "pietų pusrutulio vasaros derlius" ir  "pietų pusrutulio žiemos derlius".

APIE VYNUOGYNĄ: vynuogienojų amžius siekia nuo 15 iki 20 metų, pasodinti neskiepyti vynmedžių ūgliai, kaip buvo praktikuojama Prancūzijoje ir Europoje prieš filokseros (zool. vabzdys Phylloxera vastatrix, didelis vynuogių kenkėjas; graužia lapus ir šaknis) paplitimą.

Sumažintas iš hektaro vynuogių išgaunamo vyno kiekis. Tam, kad derlių būtų galima rinkti du kartus per metus, reikia, jog vynuogienojai būtų brandaus, maždaug 10-20 metų amžiaus.

DIRVOŽEMIO TIPAS: Vyrauja kalkingi dirvožemiai. Sudarytas iš suirusių madreporinių koralų skeletų, kurie suformuoja koralų rifą. Visas vynuogynas yra apželdintas (kontroliuojamas natūralus apželdinimas). Šakelės įterpiamos į dirvožemį ir susmulkinamos siekiant kiekvieno ciklo pabaigoje struktūrinti dirvožemio paviršių, kad būtų sumažintos sąnaudos. Jūros dumbliai yra vienas iš sudedamųjų dirvožemio praturtinimo papildų.

DERLIUS: nuo 20 iki 30 hl/ha priklausomai nuo sklypo.

VYNO GAMINIMO PROCESAS: renkamos vynuogių kekės su koteliais į perforuotas dėžes po 20-30 kg. Vynuogių kekės lėtai spaudžiamos pneumatiniais presais. Spaudžiant išgaunamas nedidelis kiekis sulčių. Nusistovėti paliekama šaltai 16 valandų. Fermentacija vyksta naudojant natūraliai susidariusias mieles žemoje temperatūroje. Fermentacija trunka nuo 15 iki 30 dienų. 

Perpilamas alkoholio fermentacijos pabaigoje, kad smulkios fermentavimo nuosėdos būtų išsaugotos, o stambios - pašalintos. 

Joks sulfitavimas nenaudojamas prieš malolaktinę fermentaciją, kuri prasideda dėl smulkių fermentavimo nuosėdų per 1-3 mėnesius. 

Perpylimas ir sulfitavimas vyksta malolaktinės fermentacijos pabaigoje. 

Visas rūsio derlius apsaugomas inertinimo būdu naudojant CO2 ir azotą, kad būtų galima sumažinti pridedamų sulfitų kiekį. 

80 % viso derliaus vyno brandinama nerūdijančio plieno talpose nuo 3 iki 6 mėnesių su smulkiomis fermentacijos nuosėdomis, taip ieškant išgauti riebios, tirštos tekstūros kompleksišką vyną. 

Likę 20 % derliaus vyno brandinama 4-5 mėnesius Prancūzijoje pagamintose ąžuolinėse statinėse: iš Njevro (Nièvre), Aljė (Allier).

 Tikslas yra išgauti subtilų medienos poskonį ir gerai struktūrizuotą vyną, kad būtų sąlygos išsiskleisti visam, kas slypi po žodžiu terroir. 

Vyno rūgštis stabilizuojama laikant šaldomoje talpoje. Atliekama vienintelė didelių nuosėdų filtracija, kai vynas išpilstomas į butelius. Lengvos vyno kristalų nuosėdos gali formuotis butelio dugne dėl ilgesnio laikymo vėsioje temperatūroje.

SPALVA: šiaudų geltonumo.

KVAPAS: šviežias ir gaivus kvapas atsiveria citrusų ir žalio mango natomis, o koralų minerališkumas akivaizdžiai užima pagrindinę poziciją. 

SKONIS: vynas skonio receptorius užlieja itin intensyviu, ekspresyviu ir kompleksišku skoniu, burnoje ilgai išlaikydamas citrusų poskonį. Burnoje suskamba korališkos natos, užleisdamos vietą ilgai išliekančiam minerališkam ir maloniai gaiviam pojūčiui.

Vartoti gėrimą galima nuo dabar dar 4 metus; sendamas butelyje vynas įgauna ypač išreikštą minerališkumą.

VYNDARYS: ponas Sébastien Thépénier

Pagaminta: Domaine Dominique AUROY ūkyje, išpilstytas Domaine Archipel des Tuamotu-Ile de Rangiroa ūkyje

Vyndarys/ūkininkas
Sébastien Thépénier
Metai
2023
Vyno regionas
Rangiroa atolas, Prancūzijos Polinezija
Vynuogių veislė
Carignan Rouge, Italia, Muscat de Hambourg
Spalva
Baltasis
Talpa
0,75 l
Brandinimas
Nerūdijančio plieno ir medines statines
Vyndarystės metodas
Biodinaminė
Išskirtiniai vynai
Taip

Jums taip pat gali patikti