Domaine Les Carmels - Baltasis vynas COPAIN COMME COCHONS 2023

  • Nauja
Domaine_Les_Carmels_Baltasis_vynas_COPAIN_COMME_COCHONS_2023
  • Domaine_Les_Carmels_Baltasis_vynas_COPAIN_COMME_COCHONS_2023

Domaine Les Carmels - Baltasis vynas COPAIN COMME COCHONS 2023

Natūralus baltasis vynas

- Be pridėtinių sulfitų - 

CABERNET FRANC - Blanc de noir

11 % alk. , 0,75 l

Skaityti daugiau
02515 01
76
18,00 EUR
Kiekis

Domaine Les Carmels - Baltasis vynas COPAIN COMME COCHONS 2023

Vynuogių veislės: CABERNET FRANC - Blanc de noir

Vynas gaminamas ir brandinimas akmens masės amforose.

Baltojo vyno COPAINS COMME COCHONS savybės

- lengvai gurkšnojasi 

- nedidelis alkoholio tūris 11%

- Gėlių natos išryškintos gražia rūgštine struktūra   

- Grynumas ir lengvumas burnoje.

GAMYBOS APIMTIS: ~2800 butelių

~~~

VYNUOGYNO PLOTAS: 7 hektarai

VYNUOGIENOJŲ SODINIMO TANKUMAS

• 0.66 ha iki 3300 pėdų/ha, senesni nei 35 metų vynuogynai 

• 5.77 ha iki 5500 pėdų/ha, senesni nei 25 metų vynuogynai

• 0.50 ha iki 6200 pėdų/ha, vynuogynai pasodinti 2018

AUGINAMOS VYNUOGIŲ VEISLĖS: 66% Merlot, 17% Malbec, 11% Cabernet Franc ir 6% Cabernet Sauvignon

AUGIMVIETĖ

Pasak šio krašto žmonių: „Ji įsimylėjusi, tavo žemė, Sofi!“, tikrąją ta žodžio prasme, ji prilipusi prie batų! 

Iš tiesų, dirvožemyje vyrauja molis: baltas, mėlynas, žalias, raudonas ar rudas. Tačiau, kaip įprasta šioje srityje, augimvietė terroir yra labai įvairi - varijuoja nuo kalkakmenio zonų iki žvyringo dirvožemio. Bet kokiu atveju čia dirvožemis išties puikus sprendžiant iš vynmedžių įsišaknijimo, kurį pastebėjome atlikdami rūsio paruošimo darbus: 8 m gylyje molio sluoksnis tiesiog išraizgytas šaknų!

VYNUOGIŲ AUGINIMO KULTŪRA:  

Nuo 2010 m. vynuogynas yra įsipareigojęs laikytis ekologiško auginimo principų ir yra sertifikuotas Qualisud. Daug dėmesio skiriame kokybiškai ruošdami dirvą 

stengiamės išsaugoti vešlią žolę, kuri kartu su molingu dirvožemiu skatina vynmedžio augimo procesą. Vynmedžius formuojame dvipečio kordono principu ir atliekame visas "žaliąsias operacijas", reikalingas aukštos kokybės vynuogėms išgauti (šakelių šalinimas, priraišiojimas laikantis aukščio taisyklių, lapų šalinimas ir, jeigu reikia, retinimas).

VYNO GAMYBA: derliaus nuėmimo data nustatoma ragaujant uogas.

Derlius renkamas rankomis, vynuogių kekės dedamos į pintines. Spaudžiamas visas vynuogių derlius. 

Darbas mūsų gravitaciniame rūsyje priklauso nuo surinktų vynuogių savybių ir nuolatinės degustacijos. 

Gamintojas: Yorick & Sophie Lavaud, Domaine les Carmels, 33550 Langoiran (Prancūzija). 

Vyndarys/ūkininkas
Domaine les Carmels
Metai
2023
Vyno regionas
Bordeaux
Vynuogių veislė
Cabernet franc, Blanc de noir
Spalva
Baltasis
Talpa
0,75 l
Alkoholio tūris
11 %
Brandinimas
Akmens masės indas
Vyndarystės metodas
Biodinaminė
SO2 (sulfitai)
be pridėtinių sulfitų

Jums taip pat gali patikti