Gaivios bulvių salotos su garstyčių vinaigrette
Reikės:
500 g. šviežių mažų bulvyčių
1 žiupsnelis druskos ir pipirų
1 žiupsnelis Espeleto aitriųjų paprikų prieskonių
1 ryšulėlis svogūnų laiškų
2 šakelės šviežių petražolių
1 v.š. „Savora“ prancūziškų garstyčių
2 skiltelės česnako
2 v.š. baltojo vyno acto
1 v.š. ekologiško obuolių acto
2 v.š. gero alyvuogių aliejaus
2 šakelių šviežių krapų
Paruošimas:
1. Gerai nuplaukite bulves ir supjaustykite jas į maždaug 1cm riekeles. Sudėkite į puodą su vandeniu ir druska ir užvirkite. Bulves virkite apie 10 – 15 minučių. Kai jos išvirs išpilkite karštą vandenį ir nuskalaukite jas su vėsiu vandeniu, kad sustabdytumėte jų virimą. Palikite jas nudžiūti.
2. Kol bulvės džiūsta pasiruoškite padažą. Į dubenėlį sudėkite garstyčias, smulkintą česnaką, druską, pipirus, baltojo vyno actą ir obuolių actą ir viską gerai išmaišykite. Tada, bemaišant po truputį pilkite alyvuogių aliejų, kad jis įsimaišytų į padažą. Galiausiai įmaišykite ir smulkintus krapus.
3. Paskanaukite ir įsidėkite daugiau druskos jei trūksta sūrumo, pipirų arba garstyčių – aštrumui, ar acto – rugštumui. Įmaišykite padažą į išvirusias bulves, taip pat suberkite ir smulkintus svogūnų laiškus bei smulkintas petražoles.
4. Patiekite šiltas, atvėsusias arba atšaldytas, apibarstytas su Espleto aitriųjų paprikų prieskoniais. Taip pat nepamirškite, kad kuo ilgiau bulvės stovės – tuo daugiau skonio į jas įsigers. Paruoštas salotas galite laikyti uždarame inde šaldytuve iki 4 dienų.
Susijusios prekės
-
Hennaf - Jaučio liežuvis su Madeiros padažu - 410 g
Kaina:11,80 €Hennaf - Jaučio liežuvis su Madeiros padažu - 410 g -
FURIC - Skumbrės žuvienė CHOWDER - 2 porcijos - 570 g
Kaina:13,50 €FURIC - Skumbrės žuvienė CHOWDER - 2 porcijos - 570 g Airiška sriuba... -
SAS CELTIBREIZH - Pupelių troškinys Coco de Paimpol Nature - 600g
Kaina:11,00 €SAS CELTIBREIZH - Pupelių troškinys Coco de Paimpol Nature - 600g Šis Coco... -
Pointe de Penmarc'h - Žuvies troškinys COTRIADE - 400 g
Kaina:8,50 €Pointe de Penmarc'h - Žuvies troškinys Cotriade - 400g Žuvies troškinys... -
Pointe de Penmarc'h - autentiška žuvienė SOUP DE POISSON - 800g
Kaina:8,00 €Pointe de Penmarc'h - autentiška žuvienė SOUP DE POISSON - 800g Tradicinis... -
Pointe de Penmarc'h - kreminė norveginių omarų Langoustine sriuba 400g
Kaina:6,20 €Pointe de Penmarc'h - kreminė norveginių omarų Langoustine sriuba 400g... -
Castelnau - Antiena Médaillon (50 % ančių kepenėlių) - 130 g
Kaina:9,50 €Domaine de Castelnau - Antiena Médaillon (50 % ančių kepenėlių) Tai puiki,... -
Pointe de Penmarc'h - Kreminė omarų sriuba HOMARD Velouté - 400 g
Kaina:6,50 €Pointe de Penmarc'h - Kreminė omarų sriuba HOMARD Velouté - 400 g Ragaukite... -
Lafitte - Ančių kepenėlės foie gras ENTIER nesmulkintos - 130 g
Kaina:33,00 €Lafitte - Ančių kepenėlės foie gras ENTIER nesmulkintos - 130 g Klasikinis... -
Pointe de Penmarc'h - Haviorig - žuvies ikrų užtepėlė - 80 g
Kaina:6,70 €Pointe de Penmarc'h - Haviorig žuvies ikrų užtepėlė - 80 g Tai tradicinis... -
Groix&Nature - Rupusis jūrų šukučių paštetas pagal Bretonišką receptą
Kaina:8,70 €Groix&Nature - Rupusis jūrų šukučių paštetas pagal Bretonišką receptą -...
Susiję įrašai
-
Vištiena troškinta sidre
Kategorija: Receptai pagal prancūzą2019-08-221972 peržiūrosNors vištieną gaminame gana dažnai, kartais pritrūksta naujų idėjų kaip ją paruošti, kad paskanauti kažko naujo,...Skaityti daugiau -
Makaronai su jūros dumbliais
Kategorija: Receptai pagal prancūzą2019-08-221518 peržiūrosŠis maistingas, vegetariškas patiekalas prisotintas geriausiais vandenyno suteiktais ingredientais. Makaronai, virti...Skaityti daugiau -
Bretoniškas sviestas su jūros dumbliais
Kategorija: Receptai pagal prancūzą2019-08-22900 peržiūrosŠis iš Bretanės kilęs švelniai sūrus sviestas su jūros dumbliais yra pamėgtas geriausių pasalio virtuvės šefų....Skaityti daugiau -
Risotto su jūrų dumbliais ir omarų aliejumi
Kategorija: Receptai pagal prancūzą2019-08-22760 peržiūrosJei norite paruošti risotto, kuris bus tikras siurprizas jūsų skonio receptoriams - išbandykite šį risotto su jūros...Skaityti daugiau -
Karštas sumuštinis su sūriu ir svogūnų confit
Kategorija: Receptai pagal prancūzą2019-08-22620 peržiūrosSvogūnų confit tai gardus, saldžiai pikantiškas keptų svogūnų džemas, kurio paragavę norėsite tepti ant visko - jis...Skaityti daugiau