- Nauja
Château Peybonhomme baltasis vynas LE BLANC BONHOMME 2023 - 14% 0,75l
Château Peybonhomme baltasis vynas LE BLANC BONHOMME 2023
Su saugoma kilmės vietos nuoroda AOC BLAYE COTES DE BORDEAUX
45 % Sauvignon, 45 % Sémillon, 10 % Colombard veislių vynuogių vynas
14 % alk. tūrio
0,75 l
Vyndarys: Château Peybonhomme Les Tours 33390 CARS, Prancūzija
Skaityti daugiau18
Château Peybonhomme baltasis vynas LE BLANC BONHOMME 2023
Su saugoma kilmės vietos nuoroda AOC BLAYE COTES DE BORDEAUX
14 % alk. tūrio
0,75 l
Vynuogių veislės: 45 % Sauvignon, 45 % Sémillon, 10 % Colombard
Dirvos tipas: molingas-kalkakmenio
Vynuogių auginimo kultūra: nuo 2000 metų vadovaujamasi biodinaminės žemdirbystės principais, vynuogienojai genėjami ir formuojami Guyot Poussard - dvipečiu Giujo stiliumi, žiemos sezonui paliekama žolė,pavasarį purenama žemė. Priežiūrai naudojame nedidelę dalį Bordo mišinio (bouillie bordelaise) ir žolelių (asiūklio bei dilgėlės) arbatas.
Vynuogienojų amžius: 12 metų
Derliaus išeiga: 30 hL/ha
Vyno gamyba: derlius nuimamas rankomis į pintines labai anksti ryte, kad būtų išsaugotas uogų šviežumas, o popiet vynuogės itin švelniai spaudžiamos.
Fermentacija vyksta tik su vietinėmis, ūkyje "gyvenančiomis" mielėmis, 40 % derliaus fermentuojama naujose statinėse, o likusi dalis - cementinėse kiaušinio formos talpose. Vynas brandinamas 6 mėnesius reguliariai maišant nuosėdas (batônnage). Atliekamas švelnus vynuogių misos sulfitavimas, o antrasis sufitavimas vyksta prieš išpilstant į butelius
Neskaidrintas, nefiltruotas.
Gamybos apimtis: 15 000 butelių
Aromatinis profilis: Château Peybonhomme ūkio vynas LE BLANC BONHOMME 2023 yra tobulas gastronominis baltasis vynas, pasižymintis balto minkštimo vaisių - cidonijų, kriaušių - aromatų kompleksiškumu. Ragaujant susidaro tirštumo, sūdrumo pojūtis, prabangaus, turtingo, o kartu ir itin minerališko skonio, su ilgai išliekančiomis gaiviomis natomis. Puikus kartumo, rūgštumo ir kristališkumo (minkštumo) balansas.
Maisto ir vyno derinimas: ravioliai su ančių kepenėlėmis Foie gras, marinuota žuvis. kaitintos slėgtos žievės sūriai.
Vyndarys: Château Peybonhomme Les Tours 33390 CARS, Prancūzija
- Pavadinimas
- LE BLANC BONHOMME
- Metai
- 2023
- Vyno regionas
- Bordeaux
- Spalva
- Baltasis
- Skonis
- prabangaus, turtingo, o kartu ir itin minerališko skonio, su ilgai išliekančiomis gaiviomis natomis
- Talpa
- 0,75 l
- Alkoholio tūris
- 14 %
- Vyndarystės metodas
- Biodinaminė
- Derinimas su maistu
- ravioliai su ančių kepenėlėmis Foie gras, marinuota žuvis. kaitintos slėgtos žievės sūriai.
Jums taip pat gali patikti