Château Peybonhomme baltasis vynas LE BLANC BONHOMME 2023 - 14% 0,75l

  • Nauja
Château_Peybonhomme_baltasis_vynas_Le_blanc_bonhomme_2023_14%_0,75l
  • Château_Peybonhomme_baltasis_vynas_Le_blanc_bonhomme_2023_14%_0,75l

Château Peybonhomme baltasis vynas LE BLANC BONHOMME 2023  

Su saugoma kilmės vietos nuoroda AOC BLAYE COTES DE BORDEAUX

45 % Sauvignon, 45 % Sémillon, 10 % Colombard veislių vynuogių vynas

14 % alk. tūrio

0,75 l

Vyndarys: Château Peybonhomme Les Tours 33390 CARS, Prancūzija

Skaityti daugiau
02619 01
18
24,00 EUR
Kiekis

Château Peybonhomme baltasis vynas LE BLANC BONHOMME 2023 

Su saugoma kilmės vietos nuoroda AOC BLAYE COTES DE BORDEAUX

14 % alk. tūrio

0,75 l

Vynuogių veislės:  45 % Sauvignon, 45 % Sémillon, 10 % Colombard

Dirvos tipas: molingas-kalkakmenio

Vynuogių auginimo kultūra: nuo 2000 metų vadovaujamasi biodinaminės žemdirbystės principais, vynuogienojai genėjami ir formuojami Guyot Poussard - dvipečiu Giujo stiliumi, žiemos sezonui paliekama žolė,pavasarį purenama žemė. Priežiūrai naudojame nedidelę dalį Bordo mišinio (bouillie bordelaise) ir žolelių (asiūklio bei dilgėlės) arbatas.

Vynuogienojų amžius: 12 metų

Derliaus išeiga: 30 hL/ha

Vyno gamyba: derlius nuimamas rankomis į pintines labai anksti ryte, kad būtų išsaugotas uogų šviežumas, o popiet vynuogės itin švelniai spaudžiamos.

Fermentacija vyksta tik su vietinėmis, ūkyje "gyvenančiomis" mielėmis, 40 % derliaus fermentuojama naujose statinėse, o likusi dalis - cementinėse kiaušinio formos talpose. Vynas brandinamas 6 mėnesius reguliariai maišant nuosėdas (batônnage). Atliekamas švelnus vynuogių misos sulfitavimas, o antrasis sufitavimas vyksta prieš išpilstant į butelius

Neskaidrintas, nefiltruotas.

Gamybos apimtis: 15 000 butelių

Aromatinis profilis: Château Peybonhomme ūkio vynas LE BLANC BONHOMME 2023 yra tobulas gastronominis baltasis vynas, pasižymintis balto minkštimo vaisių - cidonijų, kriaušių - aromatų kompleksiškumu. Ragaujant susidaro tirštumo, sūdrumo pojūtis, prabangaus, turtingo, o kartu ir itin minerališko skonio, su ilgai išliekančiomis gaiviomis natomis. Puikus kartumo, rūgštumo ir kristališkumo (minkštumo) balansas.

Maisto ir vyno derinimas: ravioliai su ančių kepenėlėmis Foie gras, marinuota žuvis. kaitintos slėgtos žievės sūriai.

Vyndarys: Château Peybonhomme Les Tours 33390 CARS, Prancūzija

Pavadinimas
LE BLANC BONHOMME
Metai
2023
Vyno regionas
Bordeaux
Spalva
Baltasis
Skonis
prabangaus, turtingo, o kartu ir itin minerališko skonio, su ilgai išliekančiomis gaiviomis natomis
Talpa
0,75 l
Alkoholio tūris
14 %
Vyndarystės metodas
Biodinaminė
Derinimas su maistu
ravioliai su ančių kepenėlėmis Foie gras, marinuota žuvis. kaitintos slėgtos žievės sūriai.

Jums taip pat gali patikti