Domaine Des Grandes Vignes - Baltasis vynas La Varenne du Poirier

Natūralus_baltasis_vynas_La_Varenne_du_Poirier
  • vyno_cempionatas_2023
  • Natūralus_baltasis_vynas_La_Varenne_du_Poirier

Domaine Des Grandes Vignes - Baltasis vynas La Varenne du Poirier

- Nefiltruotas, be pridėtinių sulfitų -

2021 metų vynas

100 % Chenin veislės vynuogės

13,5 % alk.

0,75 l

Skaityti daugiau
02209 01
10
37,00 EUR
Kiekis

Domaine Des Grandes Vignes - Baltasis vynas La Varenne du Poirier

Dirvožemis: Skalūninis juodas dirvožemis dengia 2/3 žemės, vynuogynai driekiasi ant Arcison (Layon upės intakas) upės kranto šlaitų.

Derliaus išeiga: 28 hektolitrai/hektaro.

Vyno gamyba

- Žemo slėgio spaudimas, naudojant pneumatinį presą.

- 12 valandų paliekama lengvai nusistovėti ir toliau vyksta gamybos procesas išlaikant smulkias nuosėdas.

- Išpilstyta į ąžuolines statines po 400 l alkoholinei ir malolaktinei fermentacijai.

- Statinėse brandinamas 10 mėnesių.

- Be pridėtinių sulfitų, nefiltruotas.

Bendrasis rūgštingumas: 5,24 g/l 

Lakiųjų rūgščių kiekis: 0,71 g/l

Sulfitų kiekis iš viso: 7 mg/l

Liekamojo cukraus kiekis: 0,9 g/l

Patiekimas: patiekti atšaldytą iki 8 °C , laikyti 6 metus. Rekomenduojamas su: Luaros žuvimi padaže, baltąja mėsa grietinėlės padaže ir sūriais.

2023 metais, šis vynas dalyvavo Lietuvos vyno čempionate, kuriame, natūralaus baltojo vyno kategorijoje, buvo pripažintas kaip Geriausias natūralusis baltasis vynas. 

"Veržlus, sultingas vynas, pasižymintis stipriu citrusų bei šviežių vaisių aromatu ir skoniu su vos juntamais skrebučių tonais. Dominuoja rūgštus poskonis."

Lietuvos someljė asociacija

Pagaminta Prancūzijoje: Laurence, Jean-François et Dominique VAILLANT - Vignerons, SCEA VAILLANT - «La Roche Aubry» - Thouarcé - 49380 BELLEVIGNE EN LAYON

Truputį istorijos...

DOMAINE DE GRANDES VIGNES ŪKIS

Šeimos istorija

Jau nuo XVII amžiaus šios žemės Vaillant šeimoje perduodamos iš kartos į kartą. Broliai ir seserys, visa mūsų komanda, jau nuo 2008 metų darbuojamės laikydamiesi biodinaminės žemdirbystės principų. Išskirtinį dėmesį sutelkiame į darbą vynuogyne, nes būtent čia užgimsta vėliau vyne atsiskleidžiantis autentiškumas.

Mūsų darbo pobūdis

Savo 55 hektarų ploto vynuogynus puoselėjame pagal ekologiškos ir biodinaminės žemdirbystės principus. Juose auginame Chenin veislės vynuoges baltiesiems vynams, Cabernet Franc, Grolleau, ir Pineau d'Aunis  - raudoniesiems, bei Cabernets ir Grolleau - rožiniams. Mūsų siūlomų vynų įvairovei didžiulę įtaką turi vynuogyno išsidėstymas į skirtingas pasaulio puses bei dirvožemio sudėtis: skalūninis dirvožemis pilko ir žalsvo atspalvio, ftanitas, kvarcas,  mergelis su kriauklių liekanomis,smėlis, smulkus žvyras.

Pasirinkimas eiti biodinaminės žemdirbystės keliu mus skatina globaliau stebėti žemės, oro ir vandens įtaką augalui ir jo aplinkai.Geriausioje įmanomoje aplinkoje augantis vynmedis klesti ir tampa atsparesnis parazitams, o taip galime sumažinti variu ir siera papildytų srutų naudojimą. Mikrobų įvairovės palaikymas dirvožemyje yra mūsų prioritetas, nes norime, kad per šaknis vynmedis susirinktų visus naudingus elementus iš pamatinės uolienos. Be to, rūpinamės, kad aplinkoje netrūktų vienmečių ir daugiamečių žolių įvairovės, kuri kuria palankią ekosistemos biologinę įvairovę.

Be to, kad biologinės žemdirbystės kultūra reiškia darbą nenaudojant pesticidų, cheminių trąšų, insekticidų, tai ir visa apimantis požiūris į augalą, stengiantis pagerinti dirvožemio kokybę ir natūralią augalo aplinką.

Vokiečių filosofas Rudolf Steiner pirmasis ėmė kalbėti apie biodinaminį ūkininkavimą, kurį galima apibūdinti trimis esminiais kriterijais:

• Naudojimas TIK natūralių preparatų (silicis, karvė mėšlas, eteriniai aliejai, žolelių užpilai)

•Šių preparatų naudojimas laikantis tikslaus mėnulio kalendoriaus: čia slypi biodinamikos esmė

• Dirvos apdirbimas

Biodinamikos poveikio nustatymas

Dirvožemiui:

• geresnė dirvožemio struktūra. Dirvožemis greitai įsisavina vandenį.

• Audros atveju nevyksta erozija (dirvožemio sluoksnio ardymas) (lengvai ariamas)

Vynmedžiui:

• Vynmedžio stiebas daug vertikalesnės padėties, ūseliai tįsta aukštyn

•Šakelės lanksčios ir tvirtos (labai mažai arba visai nekarpomos, beveik nereikia retinti šakelių, ir nebūna neprinokusių uogų).

•Vynmedis gauna daugiau oro, uogos lengvai matomos ir gauna daugiau šviesos.

• Užtikrinama itin gera sanitarinė būklė.

Vynams:

•Išsiskiria puikia derme: fenologinis vynuogių sunokimo lygis papildo virškinimo stimuliatorius - geriausi vynai yra tie, kurie harmoningai dera su kūnu.

• Švaresnis, grynesnis, subalansuotas ir gyvas ir energijos teikiantis vynas.

Vyndarys/ūkininkas
Famille Vaillant - Domaine les Grandes Vignes
Metai
2021
Vyno regionas
Val de Loire
Vynuogių veislė
Chenin
Spalva
Baltasis
Talpa
0,75 l
Alkoholio tūris
13,5 %
Vyndarystės metodas
Sertifikuotas ekologiškas ūkis
SO2 (sulfitai)
be pridėtinių sulfitų
Sertifikavimo ženklai
Demeter
Vins Méthode Nature

Jums taip pat gali patikti