- Nauja

ESPELETTE AOP pipiras yra Baskų krašto prieskonis, pagal kurį atpažįstami to krašto virtuvės patiekalai, ir kuris yra pripažintas visame pasaulyje. Tai puiki alternatyva įprastiems pipirams - Espelette pipirai patiekalui suteikia egzotinių spalvų ir saulėtų pikantiškų skonių !
Skaityti daugiauDžiovintų Espelette AOP pipirų vėrinį sudaro apie dvidešimt pipirų. Toks pipirų vėrimas ant virvelių paveldėtas iš mūsų protėvių ir jau vis rečiau sutinkamas mūsų laikais.
Visos virvės yra suvytos rankomis mūsų ūkyje. Nuėmus derlių , pipirai yra perrenkami (nuo 7 iki 14 cm - kad atitiktų AOP nustatytas produkto specifikacijas), nuplaunami ir suveriami ant virvės per šerdies stiebelį, nes virvelės yra tinkamos liestis su maistu.
Džiovintų Espelette AOP pipirų vėriniai yra itin populiarūs Baskų krašte. Tradiciniuose baskų namuose tokius vėrinius naudoja kaip dekoraciją ir, žinoma, kaip prieskonius, ruošiant vietinius patiekalus - veršienos troškinys "Axoa", "Piperade" arba garsioji Baskų vištiena.
Sudedamosios dalys: 100 % ESPELETTE AOP pipiras
Tūris: Virvelė / kasa iš 20 pipirų
Laikymo sąlygos: Espeleto pipirus rekomenduojama laikyti sausoje vietoje, apsaugotoje nuo tiesioginių saulės spindulių
Galite pasigaminti namų darbo pipirų miltelių:
1. ištraukite šerdį,
2. pipirą perpjaukite pusiau ir išimkite sėklytes,
3. dėkite pipirą į trintuvę ir malkite, kol gausite vientisą miltelių masę
Pagaminta: Landa-gorria, EARL POCHELU, 64250 Itxassou, Prancūzija.
Jums taip pat gali patikti