Domaine des Freres - Raudonasis vynas LES PUCELLES 2022 - 12,5%, 0,75l

Domaine_des_Freres_Raudonasis_vynas_LES_PUCELLES_2022
  • Domaine_des_Freres_Raudonasis_vynas_LES_PUCELLES_2022

Domaine des Freres - Raudonasis vynas LES PUCELLES 2022

CABERNET FRANC veislės vynuogių vynas

Raudonuoju vynu Les Pucelles mėgautis galite jau dabar, tačiau savo tikrąjį epogėjų jis pasieks per 2-3 metus. 

12,5 % alk.

0,75 l

Skaityti daugiau
02433 01
12
26,00 EUR
Kiekis

Domaine des Freres - Raudonasis vynas LES PUCELLES 2022 - 12,5%, 0,75l

Šis šlaitas atsisukęs į šiaurę, o jame vyraujantis dirvožemis priskiriamas tipiškam Verono apylinkių dirvožemiui: Kvarcinis smėlis (susidaręs irstant tufo uolienoms) dengia gelsvojo kreidinio smiltainio tufo (uoliena, susidariusi iš vulkaninių pelenų) pagrindą, kuris vynui suteikia lengvumo, bet kartu ir stiprų aromatinį kompleksiškumą.

Šis sklypas rubežiuojasi su sklypu, iš kurio vaisių gaminamas Moulins de Beau Puy vynas. Aistringiems augimviečių terroir tyrinėtojams bus įdomu palyginamoji abiejų vynų degustacija.. Moulins de Beau Puy vynas dėl molingesnio dirvožemio yra svaresnis.

Kalkakmenio smėlingi šlaitai 

Pamatinė uoliena: gelsvasis kalkakmenis, susiformavęs turonio periodu

Vynuogienojų amžius nuo 25 iki 60 metų     

Derlius renkamas rankomis |  36 hl / ha

50 % vynuogių visomis kekėmis ir 50 % be kotelių naudojant natūraliai susidariusias mieles

Vynas gaminamas nenaudojant sulfitų

Brandinimas 6 mėnesius betono talpose

Kodėl raudonasi vynas Les Pucelles yra vienintelis iš mūsų ūkio, kurį gaminame su visomis vynuogių kekėmis (tai yra, nepašalindami kotelių)? Mes stebėjome pirminę žaliavą: pačią vynuogės uogą!

Sklypas parcelle, kuriame auginamos les Pucelles vyno vynuogės, yra apsodintas senosios masinės selekcijos vyuogienojais, kurie užaugina itin sumedėjusius vaisių kotelius (tai gan retas reiškinys, kalbant apie Cabernet franc veislės vynuoges, kurių kekės paprastai pasižymi storais ir žaliais koteliais),  o tai leidžia taikyti pusiau karboninę maceraciją nesijaudinant dėl per didelės taninų ekstrakcijos iš kotelių.

Augimvietė terroir: priklausomai nuo išsidėstymo ant šlaito, dirvožemio sluoksnis varijuoja nuo 5 iki 40 cm kol pasiekiamas gilesnis pamatinis substratas iš gelsvojo kreidinio smiltainio tufo (uoliena, susidariusi iš vulkaninių pelenų).

Darbai, kuriuos dirbame vynuogyne: vynuogienojai genėjami ir formuojami Guyot Poussard  - dvipečiu Giujo stiliumi, švelniai supurenama žemė aplink vynmedžius, išbandomos kelios žaliosios trąšos, nereikalingų pumpurų pašalinimas, 1 kartą atliekamas aukščiausiai esančių lapelių šalinimas

Derliaus rinkimas: derlius renkamas rankomis, uogos rankomis perrenkamos vynuogyne, o vėliau ir vyno gamybos rūsyje

Vyno gamyba: Neskaidrintas, nefiltruotas

Išpilstymas į butelius: 1 g / hl sulfitų prieš išpilstant į butelius

Į butelius išpilstytas: EARL Domaine des Frères, F37420, Prancūzija

Vyndarys/ūkininkas
Domaine des FRERES
Metai
2022
Vyno regionas
Val de Loire
Vynuogių veislė
Cabernet Franc
Spalva
Raudonasis
Talpa
0,75 l
Alkoholio tūris
12,5 %
Brandinimas
Betono talpa
SO2 (sulfitai)
mažiau nei 30 mg/L

Jums taip pat gali patikti