Susipažinkime su vyno pakuote iš naujo.
Kodėl skardinė pakuotė?
Skardinėje pakuotėje vynas yra apsaugotas nuo šviesos ir oksidacijos, todėl išsaugomas jo originalus vaisiškumas, kaip kad rūsiuose saugomo vyno, o likusi tara yra lengviau rūšiuojama ir perdirbama.
Skardinių vidus yra padengtas specialia medžiaga, apsaugančia nuo tiesioginio kontakto su aliuminiu, todėl skonis neįgauna metališkumo poskonio. Vidaus užpildymo technologija garantuoja tobulą vyno apsaugą.
Įdomu tai, jog skardinės pakuotės visiškai „nedraugauja“ su sulfitais (SO2). Didelė dozė sulfitų (+ 90 mg/l) gali pažeisti pakuotę. Štai kodėl natūraliesiems vynams puikiai tinka tokia pakuočių alternatyva.
Harry ir Max, vyndariai iš Domaine de la Mongestine ūkio, Mad Med prekės ženklo kūrėjai, nesiekia atsisakyti vyno butelių, tik nori pasiūlyti saikingesnį vyno suvartojimą. Geriant iš nedidelių skardinių pakuočių išnyksta nerimas iššvaistyti ar per jėgą bandyti išgerti naujai atidaryto didelio vyno butelio likutį.
Vynas skardinėse atspindi „grab&go“ mintį. Imkite ir tiesiai iš skardinės gurkšnokite šį natūralų fermentuotų vynuogių gėrimą įvairiomis progomis pačiose neįprasčiausiose vietose nesibaimindami sudaužyti butelio. Ir žinoma, prisidėdami prie mažesnės taršos – 3 tuščios skardinės sveria 30 g, 1 stiklo butelis – 500 g, o vyno kiekis tas pats! Mažindami pirkinių svorį, mažiname jiems transportuoti reikalingos energijos kiekius. Mėgaukitės skaikingai ir atsakingai!