Reikės:
10g. Marinoe Nori jūros dumblių
1 skiltelės česnako
1 saujos vyšninių pomidorų
100 ml baltojo vyno
1 v.š. Gerando druskos
250 g makaronų
2 v.š. Court-bouillon sultinio
Alyvuogių aliejaus su jūros vandeniu Marine
Alyvuogių aliejaus kepimui
Paruošimas:
1. Gilioje keptuvėje įkaitinkite kepti skirtą alyvuogių aliejų ir suberkite smulkintą česnaką.
2. Po minutės suberkite Nori dumblius ir greitai išmaišykite, kad jie neprisviltų. Tuomet iškarto sudėkite smulkintus pomidorus, išmaišykite.
3. Supilkite baltąjį vyną ir apie 50 ml vandens, suberkite Gerando druską, išmaišykite, ir palikite pomidorus troškintis apie 10 minučių.
4. Tuo metu išvirkite makaronus. Į puodą su verdančiu vandeniu įberkite Court-bouillon sultinio, sudėkite makaronus ir virkite 3 minutes trumpiau nei nurodyta ant pakuotes – makaronai baigs virti keptuvėje su padažu.
5. Likus trims minutėms iki makaronų virimo pabaigos, sudėkite juos į keptuvę su pomidorais ir Nori dumbliais. Vis pamaišant pabaikite juos virti keptuvėje kartu su padažu.
6. Patiekite iš karto, apšlakstę patiekalą alyvuogių aliejumi su jūros vandeniu.