Makaronai su jūros dumbliais

Makaronai su jūros dumbliais
Ketvirtadienis, rugpjūčio 22, 2019

Šis maistingas, vegetariškas patiekalas prisotintas geriausiais vandenyno suteiktais ingredientais. Makaronai, virti court-bouillon sultinyje, paskaninti jūros dumbliais ir Gerando druska, o pabaigai - šlakelis ypač tyro alyvuogių aliejaus su jūros vandeniu vainikuos šį patiekalą nepamirštamu skoniu.

Reikės:

10g. Marinoe Nori jūros dumblių

1 skiltelės česnako

1 saujos vyšninių pomidorų

100 ml baltojo vyno

1 v.š. Gerando druskos

250 g makaronų

2 v.š. Court-bouillon sultinio

Alyvuogių aliejaus su jūros vandeniu Marine

Alyvuogių aliejaus kepimui

Paruošimas:

1. Gilioje keptuvėje įkaitinkite kepti skirtą alyvuogių aliejų ir suberkite smulkintą česnaką. 

2. Po minutės suberkite Nori dumblius ir greitai išmaišykite, kad jie neprisviltų. Tuomet iškarto sudėkite smulkintus pomidorus, išmaišykite. 

3. Supilkite baltąjį vyną ir apie 50 ml vandens, suberkite Gerando druską, išmaišykite, ir palikite pomidorus troškintis apie 10 minučių. 

4. Tuo metu išvirkite makaronus. Į puodą su verdančiu vandeniu įberkite Court-bouillon sultinio, sudėkite makaronus ir virkite 3 minutes trumpiau nei nurodyta ant pakuotes – makaronai baigs virti keptuvėje su padažu. 

5. Likus trims minutėms iki makaronų virimo pabaigos, sudėkite juos į keptuvę su pomidorais ir Nori dumbliais. Vis pamaišant pabaikite juos virti keptuvėje kartu su padažu. 

6. Patiekite iš karto, apšlakstę patiekalą alyvuogių aliejumi su jūros vandeniu.