Jei norite paskanauti restorano lygio patiekalo neišėjus iš namų, tuomet šis ėrienos nugarinės su kojako ir dijon garstyčių padažu receptas būtent jums. Nesudėtingas ir greitai paruošiamas patiekalas sužavės jūsų svečius, sultingos ėrienos ir dijon garstyčių derinys nepaliks abejingų.
Autorius: olivier criou
-
Gaivios bulvių salotos su garstyčių vinaigretteKategorija: Receptai pagal prancūzą1273 Peržiūros
Ne paslaptis, kad lietuviai dievina bulves. Siūlau išmėginti šias prancūzų virtuvės įkvėptas, lengvas ir gaivias bulvių salotas. Jos puikiai tiks ir kaip garnyras prie pagrindinio patiekalo, ir kaip užkandis jūsų piknikui - jas galima valgyti ir šiltas ir atvėsiusias.
-
Kaip į „Miam miam“ atkeliavo jūros dumbliai iš Prancūzijos krantų, skalaujamų Atlanto vandenyno?Kategorija: Jūros gėrybės ir dumbliai867 Peržiūros
Jūros dumbliai – supermaistas, praturtintas baltymais, mineralais, mikroelementais, vitaminais ir veikliosiomis medžiagomis. Šios jūros daržovės vis dažniau puikuojasi lietuvių maisto lėkštėse. Dėl savo turtingos maistinės vertės jūros dumbliai traukia ne tik veganų, subalansuotos mitybos, bet ir maisto gurmanų dėmesį. Pastaruosius 15 metų viso pasaulio virtuvės šefai kurdami kulinarinius šedevrus vis dažniau rinkosi jūros dumblius. Jie ne tik natūralūs, sveiki, maistingi, skanūs, bet ir...
-
„Miam miam“ – japoniški produktai iš Prancūzijos, tiesiai iš japonų rankųKategorija: Japoniški produktai ir jų maisto kultūra717 Peržiūros
Manęs dažnai paklausia, ką bendro turi japoniška virtuvė su produktais iš Prancūzijos. Iš pirmo žvilgsnio tai yra du nesuderinami dalykai, tačiau labai artimi man ir „Miam miam“ parduotuvei.
-
Olivier Criou: "Surinkau per 100 skirtingų prancūziško vyno rūšių kolekciją, kurią rasite „Miam miam“ parduotuvėje"Kategorija: Natūralusis vynas911 Peržiūros
Prancūzų virtuvė unikali tuo, kad čia ypatingas dėmesys yra skiriamas maisto gastronomijai: kaip jis paruošiamas, patiekiamas, valgomas ir kokiu vynu užsigeriamas. Vynas yra labai svarbus kiekvienam prancūzui – tai tarsi kasdienė duona ar ritualas, kuriuo užsibaigia kiekvienas maisto valgymas.
-
Mėgstate austres? Svarbu žinoti, kur ir kaip jos užaugintos bei kada jas galima valgyti.Kategorija: Jūros gėrybės ir dumbliai2079 Peržiūros
Austrės yra tikras išbandymas įprastam lietuviškam skoniui. Pirmam paragavimui reikia drąsos, antram – ryžto ir tik nuo trečio – pradedama mėgautis šiais moliuskais. Austrės yra ne tik skanios, bet ir maistingos. Jose gausu jodo, Omega 3, vitamino B12, kalio, kalcio, cinko ir geležies. Šis gurmaniškas produktas taip pat yra mažai kaloringas, todėl priskiriamas prie dietinio baltyminio maisto. Svarbiausia žinoti, kad šiuo skanėstu galima mėgautis ir Klaipėdoje!
-
„Orangina“ – kūrybiška, drąsi, pašėlusi ir nesustabdomaKategorija: Bakalėja ir gaivieji gėrimai810 Peržiūros
Pabandykite paklausti mano kartos prancūzų, kokį gėrimą jie gerdavo vaikystėje. Visi pasakys – „Orangina“! Šis vaisių gėrimas Prancūzijoje yra gazuotų gėrimų ikona – tokia pati kaip „Coca-Cola“ Amerikoje. O skaitant „Orangina“ istoriją su šypsena natūraliai mintimis vėl grįžtu į tuos laikus, kai šėldavome su draugais. Bet pradėkime viską nuo pradžių.
-
Sidras – nevainikuotas ir mažai kam žinomas Prancūzijos gėrimų karaliusKategorija: Alkoholiniai gėrimai1689 Peržiūros
Kai pradedu kalbėti su klientais apie vyną – visi puikiai supranta, kodėl jis yra mano parduotuvėje. Bet kai užsimenu apie sidrą – dauguma net nepagalvoja, kad sidras, kaip ir vynas, yra svarbi prancūziškos virtuvės dalis. Todėl šiandien norėčiau daugiau pakalbėti apie prancūzišką sidrą.
-
Natūralusis vynas - ar tai vyno pramonės ateitis?Kategorija: Natūralusis vynas775 Peržiūros
Mes "MiamMiam", tvirtai tikime, kad natūraliu metodu gaminamo vyno sėkmė pakeis vyno pasaulį. Visai neseniai Olivier susipažino su Magalie Dubois, vyno ekonomikos ir rinkodaros specialiste, dirbančia Bordeaux universitete bei "Vyno ir spiritinių gėrimų verslo mokykloje". Ji leido mums išversti šia tema parašytą savo straipsnį. Esate vyno mėgėjas? Tuomet kviečiame jus perskaityti ir susipažinti, kaip netrukus keisis vynų ženklinimas pagal numatytus Europos standartus: po 2023 m. gruodžio 8 d....
-
Sulfitai. Ar reikia jų bijoti ir ką reiškia natūralūs ir pridėtiniai sulfitai?Kategorija: Natūralusis vynas2124 Peržiūros
Vynų be sulfitų – nėra! Nes natūraliai vynuogė fermentuodamasi išskyria SO2 (sierą, sulfitą)Tačiau vynų be pridėtinių sulfitų yra! Pridėtiniai sulfitai yra konservantai (sieros dioksidas ir sulfitai), kurie natūraliai fermentuotus gėrimus padeda išlaikyti kuo ilgiau nesugedusius ir tinkamus vartoti. Daugiausiai sieros dioksido naudojama vyne, kuris gaminamas pramoniniu būdu.